Ремонт та оздоблення фасадів

Як би банально це не звучало, але фасад є обличчям будь-якої будівлі, до того ж у наш час зовнішнє оздоблення будівель стає дедалі популярнішим. Саме зовнішній вигляд будівлі вбачають насамперед. Тому так важливо уважно поставитися до фасадних робіт, як до важливого етапу будівництва. Наша компанія «RemVopros» спеціалізується на фасадних роботах різного виду та складності.

Крім очевидної декоративної функції, фасад несе чисто функціональну. Адже саме на фасад припадає максимальна дія зовнішніх факторів, таких як пориви вітру, перепади температур, холод, ультрафіолетове випромінювання, град, сніг та вандали. І з усіма цими факторами фасад повинен справлятися, при порушенні функціонування цього елемента будівлі всередині приміщення стає некомфортно перебувати, а зовні будівля стає непривабливою, що може стати перешкодою при веденні бізнесу, оскільки багато клієнтів і партнерів оцінюють респектабельність фірми саме на вигляд його офісу . Крім того, правильний фасад може стати способом економії, так як фасад, що утеплює, суттєво захищає від втрат тепла, ніж економить кошти власника.

Фасадні роботи та переваги оновленого фасаду

Фасадні роботи є цілим комплексом робіт з поліпшення зовнішнього вигляду фасаду та надання йому більшої функціональності.

Причин для фасадних робіт може бути декілька. Це і перепланування будівлі, зміна призначення. Тоді зміна фасаду необхідна і робить зовнішній вигляд будівлі відповідним новим функціям приміщення.

Ще одна причина зміни фасаду – сильна руйнація стін фасаду. У цьому випадку замовник вирішує сам – виконувати ремонт фасаду або його повністю змінити. Останній варіант кращий, оскільки він дає три істотні переваги:

Немає необхідності попередньо готувати стіни-основу, за великих тріщин бажано поставити на них скоби, щоб вони не розходилися і не призвели до руйнування будівлі. Якщо тріщин мало і вони не глибокі, можна взагалі нічого з ними не робити, новий навісний фасад приховає всі дефекти попередньої роботи
Привабливий зовнішній вигляд будівлі – навісний фасад надає будинку нового, сучасного та красивого вигляду.
Навісний фасад обійдеться дешевше, ніж повноцінна реконструкція або капітальний ремонт вже наявного
Правильно виконаний навісний фасад допоможе створити комфортну атмосферу всередині будівлі та допоможе суттєво заощадити на опаленні

Залежно від потреб клієнта та стану фасаду його будівлі існують різні види фасадних робіт (штукатурка зовнішніх стін; фарбування фасадів; декоративні фасадні роботи; гідроізоляція, гідрофобізація поверхонь; герметизація міжпанельних швів; утеплення фасадів; ремонт скління; чищення, миття фасадів). Вони можуть бути здійснені і в комплексі, і окремо.

Зовнішнє оздоблення фасаду будівлі може бути різних видів. Якщо вихідний матеріал стін і так має привабливий зовнішній вигляд, то можна взагалі обійтися без цього етапу будівництва, такими матеріалами можуть бути зруби з натурального дерева або камінь. Але такі матеріали дуже дорогі і використовуються не так часто, оскільки є вузькоспеціалізованими, їх застосовують суто у приватному будівництві. Для зниження вартості будівлі стіни будують з дешевого і не настільки привабливого матеріалу, а вже для надання йому привабливого зовнішнього вигляду, облицьовують його красивими декоративними панелями. Так вдається, і заощадити кошти на облаштуванні фасаду, і отримати привабливий зовнішній вигляд, не втрачаючи функціональних якостей.

Фасадні роботи – це дуже важливий етап при будівництві будинку або котеджу, який практично нікому при зведенні будинків не вдасться уникнути. Звичайно, можна у разі неякісної роботи і оновити фасад, але це додаткові витрати часу та коштів, тому краще відразу довірити це питання професіоналам. 

Насамперед, клієнт повинен вибрати тип фасаду та матеріали для нього. Від цього етапу будівництва залежить і функціональність, і зовнішній вигляд і, звісно, вартість. Вирішальним показником мають стати умови довкілля – вітрове навантаження, перепади температур та кількість опадів. 

Утеплення фасаду – це дуже актуальне та далекоглядне рішення, оскільки цей крок дозволяє суттєво знизити витрати на оплату комунальних послуг, а також підвищити комфортність будівлі, адже в ній зберігатиметься комфортний мікроклімат. Правильно утеплені стіни убережуть приміщення від впливу низьких температур, плісняви та грибка, а також знизить наявність конденсату, а отже, можливість руйнування стін. Для утеплення використовують різні технології, це може бути мокрий або вентильований фасад. Останній більш трудомісткий і дорогий, але ефект досягається найкращий, тому що опір передачі тепла у таких стінок більший, також практично відсутня конденсат за рахунок циркуляції повітря між стінкою і панеллю.

 Облицювання фасадів та декоративне оздоблення стін будівель.

Облицювання фасаду будинків, житлових будинків та їх декоративне оздоблення – це завершальний етап при проведенні ремонту фасаду або будівництво будинку. Саме облицювання фасадів будівель надає всій будівлі його загального вигляду. Крім цього, грамотно виконане облицювання фасадів від компанії «RemVopros» виконує захисні функції, захищаючи фасад будинку від руйнування, внаслідок впливу довкілля та часу.
Штукатурний фасад відноситься до середньої цінової категорії серед усього різноманіття оздоблювальних матеріалів. Демократична ціна, політ фантазії в плані вибору кольору та способу нанесення, естетичний вигляд будівлі здалеку та поблизу – лише частина переваг оздоблення звичайною штукатуркою. Використовуючи спеціальні сорти, можна отримати додаткову звуко- та теплоізоляцію фасаду, надати стіні водонепроникні та вогнестійкі властивості. Оздоблення фасадів приватних будинків штукатуркою – це, безумовно, дуже зручний та практичний варіант.
Щодо недоліків, то серед них варто відзначити примхливе ставлення до умов зовнішнього середовища. При порушеннях технології нанесення ви ризикуєте зіткнутися з наступними наслідками: спучування, поява вертикальних, горизонтальних або павутинних тріщин, відшаровування та плямистість фінішного шару. Використовуючи дешевші варіанти, доведеться змиритися з необхідністю оновлення обробки кожні 3 роки.

 Фасадна штукатурка поділяється на кілька сортів. Який із них підходить саме вам, залежить від кліматичних умов та стінового будматеріалу. Усього існує чотири базові сорти:

Мінеральна

Дешева і міцна, несприйнятлива до впливу грибка і плісняви. В основі суміші цемент та додаткові присадки, що змінюють адсорбуючі якості матеріалу.

Силикатна

Паропроникна, міцна та антистатична. При виготовленні застосовуються рідкі фракції калієвого скла.

Акрилова

Паропроникна, морозостійка і пластична. Створюється за допомогою синтетичних смол.

Силіконова

Дорога, але поєднує у собі всі переваги вищезгаданих сортів. Створюється на базі полімерних сполук та вважається найбільш оптимальним варіантом.

Варто також відзначити різноманітність фактур та способів нанесення суміші:

Камінцева фактураОднорідна штукатурка з великим вмістом зерен. Після затирання набуває вигляду дрібних каменів, покладених впритул один до одного. Експлуатується навіть у найзабрудненіших районах, бо не утримує бруд.

КороїдНайпоширеніший варіант. У готовому вигляді має борозенчасту фактуру, що створює ілюзію поїдання жучком. Виходить у процесі затирання свіжого шару штукатурки з використанням пластикового напівтерку. Поверхня розкреслюється у вертикальному, горизонтальному чи круговому напрямку. Що стосується виразності фактури, то все залежить від вибраного розміру зерна.

Мозаїчний типКольорова штукатурка скляного типу. Складається з прозорої смоли та дрібних камінчиків різних кольорів. Відрізняється легкістю миття та зниженим накопиченням бруду чи кіптяви. Застосовується для обробки цоколя, площин балюстрад та укосів.

Незважаючи на всю різноманітність матеріалів та способів нанесення, основні етапи робіт з оштукатурювання однакові:

Підготовка фасаду
На даному етапі проводиться ретельне очищення поверхні від старого шару штукатурки, пилу та бруду. Усі будівельні тріщини та дефектні шви обробляються, на цегляній кладці відтираються сліди розчину. Якщо шар штукатурки досить міцний, то його можна залишити, обмежуючись нанесенням борозенок від 2 до 2,5 см по всій стіні. Після проведення цих робіт стіни обробляються ґрунтовкою, встановлюється армуюча сітка.

Підготовка розчину
Найскладніше на цьому етапі – правильно розрахувати необхідний обсяг. У процесі розведення сухої штукатурки використовують звичайну воду. Пропорції розраховуються залежно від рекомендацій упаковки. При невеликих обсягах суміш легко розмішується шпателем, інакше буде потрібно міксер. Після розмішування потрібно почекати від 5 до 10 хвилин і знову перемішати. Не варто забувати і про час виробітку – після закінчення терміну відбувається затвердіння готової суміші. Спроби повторного розведення не увінчаються успіхом

Набризок, вирівнювання та формування рельєфу
Фінальний етап, який можна частково прискорити за допомогою штукатурної машини. Даний механізм призначений не тільки для приготування робочої суміші, але і виконує її розбризкування (різкі кидки грудок розчину), що вважається найбільш трудомісткою операцією. Після закінчення робіт необхідно розрівняти поверхню маяками, використовуючи при цьому штукатурне правило. Після повного висихання поверхні проводиться фінальна обробка фасаду – фарбування свіжого шару штукатурки.

Викликати замірника: Розрахувати вартість ремонту або викликати замірника. Зателефонуйте нам. Менеджер детально проконсультує з технологій та дасть оцінку вартості.